jsem pocestný, který bloudí životem

jsem pocestný, který bloudí životem

Anotace: jsem pocestný, který bloudí životem a smutně hledí na ty co si život užívají

jsem pocestný, který bloudí životem
a smutně hledí na ty co si život užívají v přepychu svých sídel za plotem
kde svůj život bezstarostně žijí a z práce rukou druhých lidí jenom tyjí

jsem pocestný ,který bloudí životem

a který hledá místo kde mu bude k odpočinku lehká zem
kam by mohl složit své unavené a bolavé tělo

a kde při své pouti najde něhu a pohlazení
bez nichž život krásný není a dovolí mu i sladké snění
o tom že život s láskou lze na zemi žít
aniž by druhé lidi musel z kůže dřít

já prošel na této zemi stovky a stovky míst
a viděl jsem i že jsou na zemi místa
kde nelze jen z talířů jíst

že jsou na zemi i místa
na která by nevstoupil nikdo kdo zbohatnou se chystá
protože zde se nemoc s chudobou znají
a na to zda jsou zde vítáni se nikoho nezeptají

tam sice lidé musí skromně žít a je zde hodně žalu a bolu,
ale lidé tě s láskou pozívají ke svému chudě prostřenému stolu

protože lásku ve svém srdci mají
a proto i úsměv druhým rozdávají

tam asi skončím svojí bludnou pouť
protože jen tam kde je opravdová láska
která je upřímná a čistá
stojí za to plout

a tam žít velký smysl má
protože zde se život opravdově prožívá
Autor jiří slunce, 01.07.2012
Přečteno 370x
Tipy 2
Poslední tipující: střelkyně1
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

ráda jsem si tvoji báseň přečetla...je jiná,než ostatní a mě se obsahem velice líbí:)

01.07.2012 20:26:04 | střelkyně1

moc děkuji, Tvůj názor mne velmi potěšil,já píšu tyto básně jako pocity svého nitra.Budu upřímný tvoje básně jsou velice čtivé a zajímavé. Ještě jednou děkuji

01.07.2012 21:45:35 | jiří slunce

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí