Nevěřím na lásku

Nevěřím na lásku

Anotace: Tak, depresivní nálada konečně dolehla a Trystan ap Tallwch vrací úder.

Nevěřím na lásku... a přeci...
udržuji se ve falešných iluzích,
jenž roztát by mohly jako sníh
s jediným dotekem... svléci
tě do reálna z nereality,
věřit, že není to touha, ale city,
že nejde jen o uspokojení dvou těl,
jak moc neochvějně bych věřit chtěl.

 

Proto se lásky štítím coby štíra,
neb iluze mé držím jen na vlásku,
a realita na mě již čelisti rozevírá
s očekáváním, a já si kladu otázku.

Proč skutečnost a lež jsou dvě různé věci?
Nevěřím na lásku... a přeci...
jak jen ze srdce bych věřit chtěl...
však sen můj již dávno uletěl.

 

Z temnoty se pomalu zvedám...
Nevěřím na lásku... a hledám...
tlačítko s nápisem restart...
abych zapomenul... a opět začal věřit...

neb na pokračování se tahle hra nedá hrát.

Autor Trystan ap Tallwch, 30.10.2012
Přečteno 841x
Tipy 11
Poslední tipující: Dameira, čarodějka07, JR, Lucucu, Joe Vai, Anjesis, Rezkaaa, Miriska, Robin Marnolli
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

líbí se mi :)
Mám ráda "rozpor", takže u mě by baseň končila ve 3. sloce už slovy:


nevěřím na lásku

hledám

30.10.2012 13:19:42 | Radhuza

Líbí se mito, jen poslední sloka už mi přijde trochu slabší, jinak fajn.

30.10.2012 06:40:11 | Robin Marnolli

Docela se mi to líbí. Jenom mi nesedí d kontextu a stylu básičky tlačítko "restart". Pro mé vnímání básně a stylu jakým je napsaná, je jako pěst na oko. Taky se mi zdá, že je v poslední sloce více teček, než veršů. Ale jinak dobrý

30.10.2012 07:11:13 | kočkopes

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí