Vůni zachovat

Vůni zachovat

Anotace: Když ho spatřil, zjistil

Všiml si náhle,
nečekaně si uvědomil,
co spatřil,
co měl před očima.
 
Bylo to tam již dříve?
 
Nebo bránila
v zjištění
mu jeho slepota?
 
Tázal se sebe,
avšak až mnohem později
 
Nyní nebyl schopen
myslet, jednat
hýbat se.
 
Chápal vlastně co viděl?
 
Jistota,
hořkosladkou pochybnost
vzala a zmačkala
jako papír.
 
Do koše s ní
se netrefil,
a tak tam stále...
 
...zůstávala...
 
trochu jako stín.
 
Viděl a cítil,
ano, bylo to tak
 
...bude i za chvíli?...
 
Díval se na něj,
smál se a plakal,
avšak od země
oproštěn
povznesen
 
Cítil jeho vůni
vůni květin
pralesního ráje
chtěl ji vzít
uchopit a...
...a ze strachu
zachovat
 
Vůni? Navždy?
 
Teď.
 
Je tu...
...nic víc
 
nebylo třeba.
Autor nývlt, 04.02.2013
Přečteno 361x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí