Svatý Valentin

Svatý Valentin

Anotace: ...tak nějak po svém jsem ho pochopila, nejspíš nikdy nebudu jiná...

Potkala jsem ho kdesi v lese,
tvář halil kápí před zimou,
tiše se zeptal: "Řekni, kde jsem?"
"Procházíš Českou krajinou..."

"Jací jsou lidé v téhle zemi?"
"Jak všude jinde, zdá se mi,
moc potřebují posílení,
léky pro srdce zjizvení..."

"Pak jsem tu správně," řekl klidně,
já úsměv jsem z něj cítila
a vědomí, že slovo vlídné
najednou kouzlo udělá...

Podal mi ruku s vřelým: "Díky,
už budu muset zase dál..."
"Copak je to za divné triky?"
divím se, když dlaň otvírám...

Malé srdíčko z čokolády
v jemném papíru balené...
"Vítej, pane, konečně tady!"
zašeptám větru ozvěně...
Autor Cecilka, 14.02.2013
Přečteno 715x
Tipy 16
Poslední tipující: kamínek, Jiná, Holis, enigman, Therentia, Petbab, Sima, pretorius, Jarka
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jsi v Babišově,
bez je zpěvu země!
Jako na hřbitově,
trošku fantazie...
Nám může pomoci...
nebýt v dlouhé noci :o)

17.10.2020 13:03:38 | Crazymike

rozpustile...

15.02.2013 00:15:07 | enigman

Nádhera :))

14.02.2013 22:24:42 | Therentia

krásné...

14.02.2013 15:44:40 | Sima

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí