V ovocném sadu hladovím

V ovocném sadu hladovím

Anotace: Ze sbírky: "Andělské tváře"

Sbírka: Andělské tváře

 

V ovocném sadu hladovím

 

 

Uprostřed sadu stojím,

spousta vůní se spolu pojí.

 

Napravo jahůdka, vedle třešnička,

nalevo borůvka, za ní hruštička.

 

Kteroupak si vybrat mám?

Těžká rozhodnutí nezvládám.

 

Jahůdka je tuze sladká,

avšak rovnováha velmi vratká.

 

Třešnička ta krásně kulaťoučká,

kdo ví, zdali v sobě nemá broučka?

 

Borůvka zas božsky lehká,

není ovšem příliš křehká?

 

A hruštička má krásnou postavičku,

jen ten bubák děsí trošiličku.

 

Kteroupak si vybrat mám?

Těžká rozhodnutí nezvládám.

 

Nežli rozhodnu se kterou,

druzí mi je rozeberou.

 

A navzdory mým kladům,

skončím sám a o hladu.

 

 

 

Autor Miro Sparkus, 04.03.2013
Přečteno 577x
Tipy 1
Poslední tipující: lipo
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí