Diomedove ostrovy

Diomedove ostrovy

Anotace: v Beringovom prielive

Vieš, že ma strácaš?
zamilovaný do Arktídy
Tvojich pier sínusoidy
oželiem, viac máš

predností, ktoré
mohli by ma zdržať v pohodlí
pupku Európy, rozhodli
sny proti skóre

našej hry na boj
neľútostný, na šachovnici
len bielu vidím, v rovnici
rovnítko chabo

sŕdc sa dotýka
kým platí, voda súš na úver
prikryje, dva ostrovy vier
v lásku - zamyká

kľúč hodím do rias
medzi dávnej Beringie torzá
dátumovej čiary korzár
čas, rozdelí nás

môžeš si vybrať
väčší či menší Diomedov
pomyselný ostrov, kriedou
kreslím kruh, pirát

čas obíde ho
pripnem si lyže, tri kiláky
cez prieliv zvládnem, nijaký
breh z oboch brehov

nič neponúka
než strže zrázov, brál previsy
srdce nie ako kedysi
od nehy puká
Autor Petbab, 27.03.2013
Přečteno 646x
Tipy 1
Poslední tipující: Miriska
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí