Hnědé tůně

Hnědé tůně

Anotace: ...

Perzekvovaná kačábka
potichu si zoufajíc
ve stavu permanentní detoxifikace
urychleně doufajíc
v masivní oblibu bederní lordózy
stojící na okraji laguny
koukajíc na džbány všech tůněk
co jsou tak plné a hebké
tak jako tvé oči
jako ten vodopád, co potichu
skučí
zrnka hrachu se rozpadají
na tisíce atomů
a tvé vlasy připomínají křehkost
porcelánu
plastelínový svět co nezná
hranic
květnové buky s tisícem
červených květů a samic

Prosímtě ŘEKNI MI

že mne miluješ

tak jako já tebe
od prvního
okamžiku
od prvního tónu tvého
hlasu
od prvního úsměvu který probleskl jak hrom
potemnělým nebem všech časů

řekni, že bála ses to říct
v obavách že by tě to mohlo
svlíct
dej mi aspoň jednou
pocítit nadvládu
nad svými ubohými city
nadvládu nad ženskou schránou
nadvládu nad tvým tělem
Pověz mi

že mne miluješ

a všechno bude

dobré.
Autor Jiří Rýha, 02.05.2013
Přečteno 450x
Tipy 3
Poslední tipující: sluníčko sedmitečné, chci_uverit
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí