NA SKLONKU LÉTA

NA SKLONKU LÉTA

Anotace: Blížící se podzim...o důvod více, proč se k sobě dlouze přitisknout...

Sbírka: GEOMETRIE VŠEDNOSTI

 

Sotva stačil jsem jej pocítit,

tak rychle proklouzlo léto kolem...

Utichlo i s hlasy múz,

jen vítr prohání se

po strništích polem...

Vše ve starých kolejích

převaluje se líně

a ten klid zdánlivý

nese v sobě zprávu

o blížící se zimě...

Předběhnu přírodu,

dřív než ona - hned nyní

zachumlám se s Tebou

pod naducanou peřinku,

věř,

že využiji každou vteřinku,

abych mohl dlouze,

dlouze objevovat objevené...

Úžasné křivky,

směle Bohem darované,

opojnou vůni svěžího vánku,

když proplétám se

nejen Tvými vlásky,

trochu neposlušnými...

Polibky zahrnu Tě tak,

až paže budeš vzpínat,

nevěda zda přestat mám

či ne...

Tělo Tvé stane se tětivou,

prsty zaryjí se do mých plecí...

Jen spící kraj,

hvězdy zářící

a bledý měsíc

budou toho svědci...

Autor Zbynislaw Thinkiewicz, 11.09.2014
Přečteno 395x
Tipy 4
Poslední tipující: AndreaM, jitka.svobodova, Jort
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí