PARK

PARK

Anotace: Podzim v parku...

Rudá zář pozdního podzimu

a zem posetá stíny

 

ještě naposled

hrdého listoví...

 

Lavičky

dosud stále uslzené

ranním chladem,

 

v tento čas

s obrysy postav

strnulých

v nekonečných

poutech sevření,

 

při tiché melodii

nenápadného hledání

a nacházení,

 

jemné mlhoviny

přání a doufání,

 

za neslyšných

smělých

pavoučích přeletů

nad zrcadlem vysychající laguny...

 

Digitální strnulost

běží

a mění odstín světla

 

v černo...

 

Neposedné prsty a dlaně

objevují,

 

ústa ochutnávají

rudý buket

v padajících kapičkách rosy...

 

Náhlá noc,

poslední svědek němý

kroků v trávě uvadlé,

ukončí všední příběh

tohoto dne...

 

 

 

 

 

 

 

 

Autor Zbynislaw Thinkiewicz, 29.09.2014
Přečteno 348x
Tipy 3
Poslední tipující: Rozina, Jort
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí