čas vánoc

čas vánoc

Anotace: čas vánoc je čas lásky pro mladé i staré

po roce nastal vánoční čas
sněhové vločky za okny padají
a děti koledy zpívají


vrací se vzpomínka  na naše mládí
kdy s rodiči jsme se měli rádi

u prostřeného stolu spolu  seděli
 a s nadějí do očí hleděli

že pod stromečkem bude hodně dárků
o kterých se nám v noci zdá
a
nevěděli jsme že největší dárek je to
když jeden druhého rád má
a často se na něj usmívá

pak přešla léta starostí a vin
a už vnoučata okupují náš klín

a nám se  opět radost z vánoc vracívá
když malé vnouče se na nás usmívá

a jeho oči svítí radostí a toužením
co mu dnes Ježíšek pod stromečkem nadělí

proto i dnes,když už hodně křížků mám
se i já na ten den štědrovečerní těšívám

a přeji si,abychom všichni měli v duši klid a mír
a abychom už v životě neprožívali žádný splín


Autor jiří slunce, 24.12.2014
Přečteno 456x
Tipy 6
Poslední tipující: jitoush, Amelie M., jitka.svobodova
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

báseň je psaná srdcem a i já tak vánoce prožívám....ST

24.12.2014 08:48:21 | jitka.svobodova

moc děkuji

01.01.2015 20:17:28 | jiří slunce

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí