Netreba mi oči

Netreba mi oči

Anotace: -

Netreba mi oči

Netreba mi oči, keď sa vo mne všetko ladí,
keď cítim teba v blízkosti.
Milujúci, predsa srdcom hľadí,
srdcom pozná i lúšti dotyk prvých sladkostí.

Nie oči, vy už nie sto zrakom mojim.
Ja hľadiac srdcom - milujem,
ja hľadiac srdcom, väčšmi sa bojím,
ako krv srdcom - životom pulzujem.

Netreba my oči, ktoré plačú,
skrývajú sa za závoj sĺz. Toľko krát
oči hviezdnu oblohu máču,
ja chcem hľadieť i milovať.

Ja chcem hľadieť srdcom. Však, kde ostalo ?
Kde vlastne ostalo srdce skryté !
Nevidieť ho, lež bije, ako o bralo
udiera doň túžby vlnobitie.

 

Autor IronDodo, 06.02.2015
Přečteno 393x
Tipy 4
Poslední tipující: mkinka, Lůca, Kutinečka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Velká báseň.

06.01.2024 09:42:45 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí