Slyšení

Slyšení

Ručníky na šňůře

jsou

na stěnách

zvířaty

Kdo vypil ten bolehlav

a proč

pampelišky

na podzim

vypadaj tak

nahatý?

 

 

Občas mě nese

noc.

Cloumá se mnou

těsně nad hranicí

šílenství

nad hranicí

duševních infekcí na

špičce prstu a

používá výrazy jako: amnestie euthanazie testosteron

a další cizí slova

co

nemám ráda

 

Rozplétám klubko

všech těl a těch

lidí

co jim svítí oči

opatrně se schovávám uvnitř

zatímco ztrácím ponětí

o tom

  co se nehodí

a tak si

 piju víno

když mi teda nechutná to pivo, no

Sedíme, povídáš

a je nám dobře.

 

A pak jsem ta beznadějná

A pak jsem nahá

Myslíš, že za to může

to víno?

A nebo spíš ta hromada

napjatých hodin,

že si teď připadám tak

ztracená?

A přesto o sobě

vím

ležím tam

schoulená

pod obrovskými koly

jedoucích aut

Řekni, co drtí tebe?

 

Možná neslyším

skřípání brzd a píšťalku v uších a

když na mě volají ti blázni

Blázne!

a

když je sluch

jedinou záchranou

v blouznění

a ta naděje

slyšení

mě vůbec nijak

nevzrušuje.

 

 

Existuje píseň

prý

kterou nikdy neuslyším

Slyším jen déšť

 co zmateně bubnuje

na paty

Pššt!

 

Slyšíš ho taky?

Autor Kristýna Klímová, 18.09.2015
Přečteno 343x
Tipy 8
Poslední tipující: enigman, Frr, Olex, Jort, CoT
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

slyšte slyšte ručníci...právě teď jste zajíci...

20.09.2015 14:51:51 | enigman

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí