Dámský gambit

Dámský gambit

Anotace: Hranice mezi vítězstvím a prohrou je někdy těžko zřetelná.

Hraju teď šachy s osudem,
černá a bílá jsou mým světem.
Procházím temným tunelem,
veden za teplým bílým světlem.

Dostal jsem MAT a světlo sílí,
chce se mi spát!
Chybí mi cíl a také síly,
žít takto dál už nemohu.

Co se dá dělat, ta hra končí,
ztratil jsme dámu, střelce, figury.
Hráli jsme dlouho, čas se ztenčil,
měli jsme svoje důvody.

Deska je prázdná, jen prázdné čtverce,
ty patříš tam a já zas tam.
Začnu zas hrát a hledat kosočtverce,
vyjde můj GAMBIT na dámu???
Autor Dsmi, 03.03.2016
Přečteno 270x
Tipy 3
Poslední tipující: enigman, zdenka, Kett
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Šachy jsou hra králů,složitá a s mnoha možnými výsledky... s osudem nehraj, nezvítězíš...:-)

03.03.2016 18:17:22 | xlps

Osud si hraje spíš se mnou. :)

03.03.2016 21:21:53 | Dsmi

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí