Čekání

Čekání

Anotace: ..o čekání a růžích...

Sny o růžích voňavých,
sny o láskách vzdálených,
večer co večer nechám si zdát.

O tom jak milovat,
o tom, jak pěstovat květinu - symbol lásky bez trní.

I kdyby zahradník mistrem kouzel byl,
tu květinu lásky by trní nezbavil.
Růže lásku přivede,
ale i píchat dovede,
jako trn, co v ruce po ní zbyl.

Bolesti voňavá,lásko ztracená,
kam jsem tvou růži odhodil?

Do prašivých cest, do bodláků mez,
kde jsem já svou lásku navždy ztratil?
Pošmourné ráno, vítá mě den,
den snad životem naplněn,
den, kde možná láskou budu zahlcen.
Kdy přijde ten den?

Už unaven jsem,
růže ve váze už vyhodil jsem.
Čekal jsem.
Autor Diablek, 11.02.2007
Přečteno 637x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Moc pekna basen.

17.02.2007 13:32:00 | carodejka

Hezká báseň.Moc.

11.02.2007 16:30:00 | s.e.n

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí