Píseň barda

Píseň barda

Anotace: O písni co měnila osud. E

Znám příběhy cizích lidí
a mohu o nich vyprávět.
O tom, kdo z nich dále vidí
můžem dlouho rozprávět.

Však svůj vlastní příběh neznám
a poznati jej nemohu
dřív než lásku svoji vyznám
a soudu se tím domohu.

Já život svůj dal v sázku.
Všechno chtěl jsem obětovat
bych nalezl lásku
jež bych mohl opětovat.

Já celý život skládal píseň
o své samotě.
Já zapsal jsem si každou tíseň
v zrádné temnotě.

Ale poté zjistil jsem,
že zle na mě působí.
Že sám sebe ztratil jsem.
Že smrt mojí způsobí.

Ta slova mě ubíjela
a neměla slitování.
Hrdost mojí upíjela.
Mě zbylo pouze litování.

Ale potom láska přišla
a řekla:" barde zapěj mi
tu píseň, která z tebe vyšla.
Tou mé srdce zalej mi."

Já neváhal jsem ani chvíli
a harfu svou jsem rozezněl.
Pro tu co má tělo víly
strach můj náhle odezněl.

Již mě síly opustily.
Již sotva lapám po dechu.
Zradu mojí dopustily.
jen sotva klečím na mechu.

Píseň barda utichá.
Už doznívají slova.
Hlas její zazní do ticha.
"Já chci to slyšet znova."

E
Autor Erien, potulný bard, 11.02.2007
Přečteno 327x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Zdravím barde, obsah básně není špatný, ale ty "gramatické rýmy" - nemohu-pomohu, rozezněl-odezněl atd. - na to dávej pozor, to básně obecně sráží dolů a je to první věc, kterou kritikové vždy kritizují. Hodně sil, tady by to bylo tak na 50

11.02.2007 22:32:00 | Edo Tralipo

Budu rád za každé slovo, jež zde utrousíte.

E

11.02.2007 16:54:00 | Erien, potulný bard

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí