Lásky žel

Lásky žel

Anotace: Báseň o lásce a utrpení.

Rudá růže lásky žel,
na místech, kde slavík kdysi pěl,
kříž tragický osud připomíná,
chlapec tam smutný příběh zpívá.
Zpívá příběh o své milé,
pro kterou mu stále srdce bije,
i když už v tomto světě není,
milá zůstává v jeho snění.

Píseň nese se přes dlouhá luka,
kdo poslouchá ji, srdce lítostivě puká.
Příběh o hrozném dívčině činu
a o člověku, který za vše nese vinu.

Její srdce pro našeho zpěváka kvetlo.
On lásku svou jí chtěl dát,
v dobrém i zlém při ní stát.
Však ztělesněné zlo všechno smetlo.

Do vesnice temný cizinec zavítal,
polibkem krutosti naši dívku uvítal.
Dívku nesnesitelná bolest svírala,
na Zelený vrch se vydala,
kde život svůj si sebrala.

Rudá růže lásky žel,
na místech, kde slavík kdysi pěl,
kříž tragický osud připomíná,
chlapec tam smutný příběh zpívá.

Varuje před tajemným cizincem,
který prochází naší zem.
S příchodem do každého města,
vybere si dívku nejkrásnější ze sta.
Do jejího života utrpení vnese,
není dívka, co toto ponížení snese.

Zpěvákova poslední slova se lesy tiše ozývají.
Představy, že svou milou zase potká, odvahu mu dají.
Zapadající slunce krví je zalito.
Kolik takových příběhů je ukryto?
Autor Barca19, 08.09.2016
Přečteno 574x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí