Dar

Dar

Anotace: vím, že tvoje rty, sladký i prokletý, mě na zem srazí, už brzy a navěky. Máš ten dar, vrátit déšť do pouště, když někdo jako já, se tvojí duší prokouše...

 

Vím, že tvoje rty

sladký i prokletý

mě na zem srazí

už brzy a navěky

 

 Máš ten dar

vrátit déšť do pouště

když někdo jako já

 se tvoji duší prokouše

 

Jako červotoč

až přímo do jádra

pokud se dřív nerozbije

o tvoje krásný ňadra

 

A v úbočí tvých skal

vím, že ztroskotám

tam postavím si stan

a sladkým nektarem

do němoty dál

se opíjím

 

Než přijde tma

tma před očima

kdy se dotýkám

tvoji kůže

rozžhavené do běla

 

Ty stavy mám tak rád

napnutý jako drát

a gejzír z hlubin stříká

výš, znovu a dokola

 

když zhasne plamen loučí

zas to na mě zkoušíš

a pevnou zem

a tvé sukně lem

vezme síla ze mě

zemětřesení

 

Nejsme to my dva

ani jeden z nás

jen proud energie

co letí

mimo prostor a čas

 

Nejsme to my dva

ani jeden z nás

jen čistá energie

co padá

bez tíhy a bez příkras

 

(Hanuš Šparlinek, 9.12.2016)

 

 

 

 

 

Autor Hanuš, 10.12.2016
Přečteno 305x
Tipy 1
Poslední tipující: Iva Husárková
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí