Neznámá silueta

Neznámá silueta

Anotace: Jako slunce vstává z tůní očích tvých a všechny tóny nechá tělem rozeznít. Hebkou náplast na rány nalepí, a dávný šřámý zlý nechá v prázdno odeznít. Dálky vůbec nevnímá,ze zimy vchází bosá žárem do léta.

 

Jako slunce vstává

z tůní očí tvých

a všechny tóny

nechá tělem rozeznít

 

Hebkou náplast

 na rány nalepí

  a dávný šrámy

   nechá v prázdno odeznít

 

Dálky vůbec nevnímá

ze zimy vchází

bosá žárem do léta

 

Každý do dlaní

chce ji pevně vzít

ale sám nic

 si nedá odepřít

 

Velký dík

Já posílám na chodník

kde prochází

 mnou silueta v ulicích

 

Cítím, že unáší mě její proud

Zkouším rychle boty zout

 

Velký dík

Já posílám na chodník

Kde tvář odhalí

  láska a náhlý cit  

 

Tam padáš

do spirály

 mých myšlenek

a  šeptáš

 tíhu svou tady nech

 

Cítím, že unáší mě silný proud

A srdce tvé má co nabídnout

 

(Hanuš Šparlinek,14.12.2016)

  

 

Autor Hanuš, 14.12.2016
Přečteno 314x
Tipy 1
Poslední tipující: Iva Husárková
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí