Dal bych ti v zimě rudou růži

Dal bych ti v zimě rudou růži

Dal bych ti
v zimě rudou růži
a z okýnka vlaku
s tebou déšť sledoval bych
jak se snáší
do našich očí z peří.

Dal bych ti
v dubnu zčervenalé listí
a klouzal s tebou
po kolejích
které se k sobě tisknou
jako my dva.

Dal bych ti
babylonskou věž, kdyby stála
a na ní vystoupil
a s kormidelníkem vzduchu
řítil se s tebou
až do výšky.

Dal bych ti
v lednu pár čerstvých jablek
červených jako tváře
na které jsem tě
včera neslyšně
políbil.

Dal bych ti všechno.
Autor Zasněný básník, 27.12.2016
Přečteno 459x
Tipy 8
Poslední tipující: Dreamy, kdotoví, Poetik, Lůca, Frr
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

ST:-)

29.12.2016 12:07:00 | kdotoví

TAHLE JE KRÁSNÁ st** :-D**

27.12.2016 22:29:26 | Frr

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí