Matky na stanici

Matky na stanici

Tak. A už zase odišli.
Návestia železníc im diktujú smer.
Koľaj sa tratí v mušli slnka.
To zaiste ich cieľ.

Odišli moji milí, ľúbi...
Na sever, východ, západ, juh.
Vedení métou perspektív si vbodli
do mladej krvi tisíc smelých túh.

Vlak odjachal. Do diaľky sa stráca.
Zrak matky sklený, boľavý.
Vie, že sa k nej znovu všetci vrátia.
Zatiaľ v bielom lístku pošlú
synovské pozdravy.
Autor annav, 20.01.2017
Přečteno 556x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí