Vjemy

Vjemy

Anotace: I když jsi odjela, Tvá aura mi zůstala, Zapomínám na čas,ve kterém já jsem pouhý host, když tu se mnou dýcháš minulou přítomnost. Tvá aura mi zůstala, čistá, že zastaví tikot hodin a strojů chod, pluje kolem, ta elektrizující mlha, co houstne a...

 

Vjemy

S nimi lehko je mi

Horký vjemy

A proudy spodních vod

 

Skrytý síly

Boří hráze

Pro ten úžas

Beze slov

 

Že jsme spoutaní

V našem souznění

Pevném jako arktický led

Že s tebou protínám

 Dluhy minulý

Co tu vzplály

Jako suchý keř

 

Jsi mé jarní tání

Stékaš do mě

Jako melodie písně

Beze slok

 

I když jsi odjela

Tvá aura mi zůstala

Zapomínám

Na čas, ve kterém

 Já jsem pouhý host

 Když tu se mnou dýcháš

 Minulou přítomnost

 

Tvá aura mi zůstala

Čistá, že zastaví tikot hodin

 A strojů chod

Když pluje kolem

 Ta elektrizující mlha

Co houstne a klesá dolů o překot

 

 

Vjemy

 Dobře je mi

Pro ty krásy podprahový

Když tvoje tichý stény

 Mi ráno připomenou

Peřiny do všech koutů

něhou, vdáli rozházený

 

(Hanuš Šparlinek, 1.2.2017)

 

 

 

 

 

Autor Hanuš, 01.02.2017
Přečteno 274x
Tipy 4
Poslední tipující: Eleanor, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ach to je tak čisté.....Tak velmi velmi čisté... :-)

02.02.2017 16:37:22 | Tvořilka Lenka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí