Gangster v plném rozlišení

Gangster v plném rozlišení

Anotace: Čekám na první slyšení, Já Váš gangster v plném rozlišení, barev a stínů, ve jménu lásky a zločinů. S lehkostí chtěl jsem žít se soucitem neškodit, ale můj svár, žalobce nemůže pochopit...

 

Láska a soucit

láska a nenávist

jiná strana stejné mince

šeptá mi své jméno

zní jako dekadence

píše mi celou větu

já jsem tvá resonance

 

V pavoučích sítích

chladné světlo svítí

a to přítmí

 mám tak rád

lidé, Já jsem

váš sedmilhář

co má nevinnou tvář

a falešnou svatozář

 

Až do vlastních lží

mě jednou chytí

stanu se rybou

co uniká z děravých sítí

důvodem je láska má

  možná Bůh dělá

že se nedívá

a oči své shovívavě

přivírá

 

Tím si budu jist

velkou cenu má tenhle

osudový manévr a risk

 

Čekám na první slyšení

Já Váš gangster

  v plném rozlišení

barev a stínů

 ve jménu

lásky a zločinů

 

S lehkostí chtěl jsem žít

se soucitem neškodit

ale můj svár

žalobce nemůže pochopit

 

Přichází druhé stání

už pálí mou sbírku básní

maska dolů padá

k verdiktu se porota zvedá

 

 

Vinen, ale stále uniká

možná je chráněn vyšší moci

 soud zůstává sám

bezradný a bezpomoci

 

Tím vším jsem si jist

Velkou cenu má tenhle

osudový manévr a risk

 

A na konci tunelu světlo svítí

unikám kvůli ní dál

z pavoučích sítí

unikám za ní dál

Já se nevzdávám

 

(Hanuš Šparlinek, 17.2.2017)

 

 

Autor Hanuš, 17.02.2017
Přečteno 252x
Tipy 1
Poslední tipující: Cappp
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí