Jako kočka s myší

Jako kočka s myší

Anotace: I kdyby láska nebyla slepá, Schválně dám si na oči pásku, A tunelem veď mě dál, Ať chvíli jsem, Bez koruny král, A pouhé nic, Jako okvětní lístek slunečnic, Pokrytý prachem cest, Ale možná ten, kdo tvůj kříž, Pomůže ti nést, Až se ti nohy podlomí....



I kdyby láska nebyla slepá

Schválně dám si na oči pásku

A tunelem veď mě dál

Ať chvíli jsem

Bez koruny král

A pouhé nic

Jako okvětní lístek slunečnic

Pokrytý prachem cest

Ale možná ten, kdo tvůj kříž

Pomůže ti nést

Až se ti nohy podlomí

I když máš čisté svědomí

Já dobře tě znám

Pod kůži vepsanou tě mám

A tak se tě ptám

 

Máme dál tu hrát

Hru na kočku s myší

A zatínat drápy

Do míst, kde se to nesluší

 

 

I kdyby láska byla slepá

Já chci ti dát svůj slib

Že rád tě budu mít

I v divokém moři

Našich chyb

Chci tam s tebou plout

I když těžké je ve vztahu žít

Každodennost

Lásku zabijí

Možná budeme

Další obětí

Těch co ztroskotali

Před námi

Co teď bloudí světem

Rozervání

Tohle všechno odmítám

Pod kůži vepsanou tě mám

A tak se tě ptám

 

Máme dál tu hrát

Hru na kočku s myší

A sázet na počet útoků

Které láska prý

Zaručeně vydrží

 

Než padne v bitvě

S mnohočetnou přesilou

Kde sobectví a ego

Je falešnou útěchou

Nám

 

(Hanuš Šparlinek, 7.4.2017, inspirováno melodií The worst crime)

Autor Hanuš, 07.04.2017
Přečteno 303x
Tipy 6
Poslední tipující: Frr, Iva Husárková, Mensió, Cappp
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc hezké!

07.04.2017 22:56:40 | Cappp

děkuji za pročtení, i vaše básně jsou moc pěkné

24.04.2017 06:07:41 | Hanuš

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí