Domov.

Domov.

Anotace: ...

Na soumraku dějin v závoji květin sen
snášíme jako snítky ve větru, vichřici, bouři.

Až nalezneme krajinu, která sluncem oplývá,
spatříme hory a jezera, lesy a stavení,
v nichž se tetelí síla snoubící se
s pravým zákonem přírody.

Obcházet pravidla a hrát si na bohy? To lidem nepřísluší.
Hrát si na lidi a krást? To klobouk smetá.
Hrát si.

Když opustíme zemi, zůstaneme sami a navždy spolu.
Když zůstaneme, sevře nás láska a hrdinství
a užasneme v ledovci tajícím teplem
vysílení a štěstí.

Přínos této básně není.
Přínos této básně je smrad ponožek chudých
a prázdné lahve od vína bohatých.

Přijde jednou den, kdy zemi naši pohltí.
My však nezapomeneme, protože v srdcích svých
nosíme
domov.
Autor Poeta ze světa, 13.01.2018
Přečteno 412x
Tipy 2
Poslední tipující: Kapka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí