... polyhistor

... polyhistor

Anotace: ... v touze poddati se lásce píše muž někdy verše ... ve kterých promlouvá jeho nejniternější podstata ... promlouvá nejsilnější touhou ... (báseň napsána 4.10.2016)


Toužím státi se polyhistorem Tvého nitra,

znáti vše z krás zahrad emocí toliko vášnivých.

Krás, jež skrývají v sobě kouzlo nového jitra,

avšak někdy jen jaře křehkých a bázlivých.

 

 

Ony krásy, jež ovlaží mou toliko zkřehlou duši,

tu kterážto žije den jen pro krásy Tvého milého bytí.

Bujaře hlahol mého srdce v hrudi vášní buší,

toť jest onen smysl mé poutě života, mého žití.


Autor Jean-Paul Simon, 28.07.2018
Přečteno 270x
Tipy 4
Poslední tipující: Majda, Kett
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí