… záchvěv motýlí

… záchvěv motýlí

Anotace: ... jeden večer .. kdy v lože ulehal jsem opět sám .. (Báseň byla velmi spontánní ... https://www.youtube.com/watch?v=AzsiE44Lz_w dne 14.12.2017) Snad se bude líbit ..


Úsměvu Tvého zpěv mi krášlí den,

vše z oněch krás zdá se zas jako sen,

chvění retoví jen záchvěv motýlí

očí smích pohladí mne ve chvíli,

 

kdy uvnitř mne jest sucha troud,

pustý, není chuti dál se hnout,

svízel nářku v boj nitro vzpíná,

tklivě jen tak naděj dnů upíná.

 

Vítr odvál Tě, má chuti žít,

dnes mám sám v loži bdít?

Neřku-li v muka ducha propadnout?

V ta jenž umí úsměv chladně tnout?

 

Neřku-li v muka srdce sebe pohroužit,

své já, proč? Blízkostí Tvou chci žít ...

 

vrať se mi, mé všechno ...


Autor Jean-Paul Simon, 29.01.2019
Přečteno 317x
Tipy 2
Poslední tipující: breberkar, Janna
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí