... bytí dnešních dní

... bytí dnešních dní

Anotace: .. těžší báseň. Slovo žičím je knižní výraz z konce 19. století pro slovo živím. Bylo používáno v době národního obrození. Například v díle Františka Palackého s názvem Dějiny národu českého. Svazek I. Báseň napsána 22.10.2016 Příjemný zážitek, přátelé ..




Srdce mé jest lačné pocitů něhou se skvoucích,

duše má zjizvená však jest bez citu, krví jen kanoucí.

Ta kterážto jest mi krmí dní mých chvil toliko řičících,

ono srdce jest državou povahy Tvé vášní to planoucí.

 

Poskrovnu štěstí mého jest, však ve skrytu tužeb doufám,

ve snách žičím se rety Tvými, jimiž se do mne vpíjíš.

Věřiti ve dvé bohyní to spanilých mých snů si troufám,

anžto kradmě mne s city Tvými poznenáhlu jen tiše míjíš.




Autor Jean-Paul Simon, 13.02.2019
Přečteno 280x
Tipy 4
Poslední tipující: Janna, šerý
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jak v melodice symfonické hudby. Pěkné verše.

13.02.2019 19:58:35 | šerý

Opět moc děkuji. ;-)

13.02.2019 20:56:43 | Jean-Paul Simon

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí