Co je to láska

Co je to láska

Anotace: Úvaha nad láskou

Všechno patří Tobě,
Ach lásko má,
Na duši i uvnitř v hmotě!
Tak ti přísahám!
-
Že Ten cit, co sdílíme my dva
něco musí znamenat!

Je láska snad prokletím
Věcným strádáním v osamělé poušti?
Je láska pokáním?
Když se lidská duše té božské podobat touží?

Je láska darem?
Čirým vítézstvím?
Nad strachem - a jeho démony,
Kteří v hlubinách člověka s hladem
a s napřáženými drápy Tiše číhají?

Nevím, co láska je
Nevím, kdo jsem já sám
Propadám snad iluzím,
hloupým snem?
...
když doufám
že láska může zdolat všechna příkoří?
Autor Jimmyboy, 03.03.2019
Přečteno 320x
Tipy 1
Poslední tipující: Tvbm
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí