Nevím

Nevím

Anotace: ...

Vzdávám se před tíhou tvého srdce

Do posledního zákoutí světa utíkám

Tolik dní, všichni na světě s tebou tančí

Jen já pro tebe roztančil svět na sobě

 

Mým světem tančíš ráda, líbí se ti

Po kopcích létat, mraky před tebou stojí

Úsměvy hladí travnatou zem místo větru

Na polích tvé vlasy prorůstají hřívou koní

 

Obrazy umělců vznikají v tiché zemi

Pro tebe malují, kreslí, někteří zpívají

Se mnou se jim směješ, nerozumíš jejich řeči

Přitom můj zpěv, malby i kresby chválíš

 

Nerozumím ti a ty nerozumíš mému světu

Spolu jsme se do něj dostali

Teď nech si ho a buď v něm sama

Pro tebe jsem všechno v něm vytvořil

 

                Potom pláčeš

 

Koně jsou pryč, z tvých vlasů šeď

Tráva se nehýbe, smutkem je svázaná

Umělci netvoří, jsou z nich teď netvoři

Co na mém těle naposledy zatančí?

Autor blabal, 18.06.2019
Přečteno 302x
Tipy 1
Poslední tipující: J.Karasová
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Začátek není obratný, ta "tíha srdce" evokuje spíš váhu, obezitu než hloubku. "Svět na sobě" totéž, říct je to možné, ale je to neobvyklé. "na polích vlasy prorůstají hřívou koní" totéž. Jako kdyby básník podomácku v garáži vyráběl surrealismus z obyčejného vztahu - a tak vnutil složité neporozumění slovům i lidem.

19.06.2019 07:44:41 | Karel Koryntka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí