Oči při úplňku

Oči při úplňku

Anotace: Co visí ve vzduchu úplňku? Co vám odkrývá?

 

Srdce se rozevírá,
Myšlenky utichají,
temnota se vytrácí.

 

Hlas v nitru
Vás volá,
tam v dáli.

 

Při plném měsíci,
Krve ženy
Plamen plápolá. 

 

Rozprostírá se ticho...

 

O lasce, v lasce se tělo kříží
s podstatou bytí.
Na této křižovatce
vědomí vidí,
co skryte sílí.

 

V laskyplné oprátce bytí,
nevidí dál.

 

Jen krok.
Co víc si přát?
Než víc vášní plákat.

 

Nad toulkou blan,
bez zabran
v paletě ostrých hran.
Emočně cítit.
Kam jít dál.

 

Za láskou...

Autor MiMiKa, 13.10.2019
Přečteno 352x
Tipy 4
Poslední tipující: enigman, Frr, šerý
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

do jednosměrky...

17.10.2019 14:43:25 | enigman

V láskyplné oprátce bytí (jako báseň) - nevidí dál (jak zobák narostl).
Takhle to často na literu autoři kombinují, nejdřív divoký patetický rozmach, a pak když nevědí jak dál, tak napíšou "nevidí dál". Vzniklé spojení pak stojí za to.

14.10.2019 07:21:39 | Karel Koryntka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí