Cesta má mezi hvězdy

Cesta má mezi hvězdy

Anotace: Báseň no spíše text k písní

Cestoval jsem mezi hvězdy, nikde růže,
všude jen kámen, kost a kůže,
nenašel ohně krás, co by hřál,
nymfy zpěv ani les co by hrál,
kde být bludička, co na mé obloze bloudí,
tančí, zpívá, miluje, nikdy hloupě nesoudí,
kde ta v které bych náručí spočinul,
a jejím krásným hlasem by můj strach zahynul,
ještě cestu dlouhou mám,
konec v dáli, snad ne v cíli sám,
srdce pláče, když místo růže kámen,
srdce zpívá, když místo hada sen,


cestoval jsem mezi hvězdy, nikde růže,
všude jen kámen, kost a kůže,
nenašel ohně krás, co by hřál,
nymfy zpěv ani les co by hrál,

Tisíckrát jsem umřel a znovu narodil,
byl jsem vždy tu a nikdy nebyl,
ale vždy něhu hledal,
a pohádek jsem se ptal,
v bájích tancoval,
pro tu svou píseň hrál,
ale ona pořád nikde,
někdy myslím že svět kul pikle,
ale já nesmím spěchat,
to jak do jámy poslepu skákat,
srdce smutní, když místo pohádek, den,
srdce jásá, když místo vlka, len,

cestoval jsem mezi hvězdy, nikde růže,
všude jen kámen, kost a kůže,
nenašel ohně krás, co by hřál,
nymfy zpěv ani les co by hrál,

nenašel ohně krás, co by hřál,
nymfy zpěv ani les co by hrál,

všude jen kámen, kost a kůže
jen kámen, kost a kůže
Autor Discord, 03.03.2020
Přečteno 504x
Tipy 4
Poslední tipující: Básník Karel, jenommarie, vlnka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí