Ztracená dívka

Ztracená dívka

Anotace: Není třeba

Z nebe spadla? Asi ne!
Dívka mých snů se objevila.
Co to je? Jak oslovila mne?
Jak moji mysl pohltila?

V temnotě jsem chtěl být sám.
Po krachu co jsem zažil.
Pak přišla ona. Co dělat mám?
Proč bych se o něco snažil?

Vykouzlila mi na rtech úsměv.
Přišla jak blesk z čistého nebe.
Na písmenkách jsem zůstal ulpěv.
Pohltil do slov sám sebe.

A tak si říkám, proč se snažit.
Co když mě nebude chtít?
Nač tohle přátelství mařit.
Możná jen platonicky snít.

Dělí nás roky, míle i hranice.
Jsem daleko od ztracené dívky.
A přesto je moje záchranná stanice.
A nikdy neokusím její křivky.

Poprvé za život platonicky zamilován.
Co když je to dívka z mých snů.
Nočních můr bych rád byl zbavován.
Probouzet se s ní do slunečných dnů.

Romeo a Julii jen balkón dělil.
Mě od ní dělí malá louže.
A tak rád bych ji toho tolik zdělil.
Však strach mi v tom nepomůže.
Autor Richard Ježek, 25.03.2020
Přečteno 290x
Tipy 2
Poslední tipující: jenommarie
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Vypadá to na převozníka, ale i to je v životě důležité

25.03.2020 06:24:23 | petrzal

převozník mě teď bohužel nepomůže :( a pořád nevím, jestli by by k něčemu, protože neznám pocity druhého břehu

26.03.2020 00:06:32 | Richard Ježek

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí