Lístečku březový

Lístečku březový

Anotace: ... ..

.

* číst od kotníků epiku
* den co den
* můžeš mě svádět se sluncem
* oceánu polibků

* číst kolenní jamce lyriku
* noc co noc
* můžeš mi smývat polárnosti na rtíku

* líbáš-li múzy ve dne v noci
* můžeš mít příliš vln beroucí
* a~hoj ...

ahoj vodo tyrkysová
ani jeden
nejsem já
její múza je jiskřivá

když na mne sáhne
jsem rozechvěn
má březová
jsou pouta vnad

tobě dál přeji
mám tě rád
rozkvetlá milá nač se bát

až přijde
k tobě do ticha
smí-li srdce roztikat
v očích
svěžesti jezer
zjasní i nebe věřící něze

až přijde
k tobě s melodií
nesmělé rty zas ožijí
písničky světla
zvábí auru
zaslíbí temné vášni náruč

až přijde
k tobě do dění
odemkne
hvězdy v souznění
v jitřním vesmírném
podkroví
v srdci i slzy
vzkříšení...

v přílivu křehkých naposled
sen ruce neuhlídal

modravé šaty sólistek
březový lístek
líbal

odliv jej v touze vídal
v zájmenu růží

když oceán se díval
...

sovy chceš?

slétni
nes na křídlech
šálivé pouště luny svět

ranní chceš?

vzlétni
v podmořských sluncích
skřivánčí květ

co nyní neseš nám?

jsem jenom lístek březový

tajemství nesu a povím
rozvlněným divám
v básničkách potají...

v moři jak srdce slída
snívám že vnímáš ji
...
Autor J's .., 31.07.2020
Přečteno 216x
Tipy 8
Poslední tipující: Vivien, Emily Říhová, šerý, jenommarie
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tak lehce prokládáš, otazníky náznaku, nenucenost, jakoby polechtání jen, pro mě je návyková milý J's ..

18.08.2020 16:03:32 | Vivien

Nádherná a dechberoucí..co víc psát
..čtu jí po několikáté pomalu a krásně plyne.
Moc ráda jsem jí četla milý Jiří. ;-) *ST

31.07.2020 14:52:08 | jenommarie

hm, fajnový dílko :o)

31.07.2020 12:36:05 | Crazymike

díky

03.08.2020 12:26:46 | J's ..

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí