Láska vypráví

Láska vypráví

.
Putuji již věky podél téže řeky
s pár slzami a stanem
vyhaslé vzpomínky počůrané ohně
vděk že nejsme těmi
kterými se nestaneme

Máte mě za blázna
že si vždy usednu na místo
kde vidím ruch
a v těch těkajících očích najdu ji
ona zná
žal rodů moudrost knih
Matka víl otec dobrodruh
Matka všech víl
Otec všech dobrodruhů
ostnatými dráty jsem opevnil
nekonečnost kruhu

Přitom jsme v přírodě
a máme se rádi
vůně zrození
Nic nenaznačuje pnutí mezi pohlavími
Slunce je na dosah rozluštění křížovky
příznivý vítr na zádi
jen neví se jak vznikl vztah
Lidé hrají na kdy kdo s kým
a básníci na rýmy

A jak jaro poznává nové děje
mezi uschlými listy
opevnění pozbývá smyslu
zdi se boří jako ostych
Dobře je mně když vedle mě je
a zlo kterého se nebojíme
je nám pro smích
.
.
Autor Now, 01.09.2020
Přečteno 260x
Tipy 15
Poslední tipující: Emily Říhová, Donne, jenommarie, Psavec, Akrij8, šerý, piťura, Krahujec, Frr, Marten
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Děkuji.

11.09.2020 04:39:00 | Now

Krásné stavění mostů
a bourání zdí, v duchu přírody
.. zbytečné pryč, na kterých nezáleží.;-) *ST

02.09.2020 11:36:13 | jenommarie

a vypráví krásně

02.09.2020 00:33:49 | Akrij8

Jen ať si pindá, na to my jsme zvyklí..:)

02.09.2020 06:29:16 | Now

Ta báseň v žádoucím "láska- vím" pohybu.

02.09.2020 00:31:06 | šerý

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí