Magentu Mimóza

Magentu Mimóza

Chtěl jsem ti darovat onyx, či banální prózu,
Ač tváří popelavý ruměnec,
Podnítil myšlenek vividní věnec,
Jenž mateřsky ovíval magentu mimózu;

Ač nevěřím kartám a nejsem fatalista,
Předtucha vříská, že osud se náš chystá,
Avšak pospolu buďme bez povinných cepí,
Za ruce sepjaté projděme širokou stepí.

Což blíží se epilog, závěr či doslov,
Ostražitě však, přijmu jen bantuské "nou";
Nyň vážně pominu žertovní proslov,
Já ptám se tě: souhlasíš být mou?

Autor Epitefon, 26.10.2020
Přečteno 149x
Tipy 2
Poslední tipující: Emily Říhová, Guldrun
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí