Hlavou ve hvězdách

Hlavou ve hvězdách

Pojď blíž a chyť se mě,
pohladím tvou duši.
Spolu až ke hvězdám poletíme ze země,
však ony to už jistě tuší.

Pojď ještě blíž a zavři oči,
nepustím tě, nemusíš se strachovat.
Spatříš jen jiskry zář, když kolem prosviští,
a hlasy srdcí našich budou o nejhlasitější bojovat.

Tráva pod nahama hned v prach se mění,
z moře oblaka stoupají vzhůru.
Ten prach třpytivý tvoří hvězd spojení,
právě jsme dopluli na vesmírnou půdu.

Ticho hluboké jako dno oceánu tu jest,
jedině srdce a dech melodie skládá.
Z výšiny pozorujeme tisíce rozsvěcených měst,
síť světel-toť mysl naše, která je ovládá.

Slunce západ náhle něco přeruší,
pohleď! Támhle letí kometa!
Hřejivý pocit nese se nám duší,
vzápětí zde zpátky je-Země, naše planeta.

Pád byl rychlejší než běh paprsků oblohou,
nohy zdají se již pevně na zemi být.
Jasný třpyt probleskl nám hlavou,
teď pokusme se přítomnost najít.

Rty vyslyšely společné přání,
vzniká prostor vzpomínek.
Vzpomínka na polibek první,
zapálila v nás plamínek.
Autor Maggiee, 23.11.2020
Přečteno 212x
Tipy 5
Poslední tipující: Emily Říhová, mkinka
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Líbí se mi...ráda jsem si přečetla.

27.11.2020 23:24:30 | Jaruška

To mě těší :)

01.12.2020 19:33:29 | Maggiee

S určitými kosmologickými fenomény a paradoxy myšlení - mám vždy vnitřní problém, ale báseň jako taková mě oslovila, je tam to, co tam být má... Láska nebo příroda hraje v nás důležitou roli :o) Tak snad ta Láska nevyhasne a bude fajrovat dál :o)

24.11.2020 10:54:33 | Crazymike

Děkuji za milý komentář :)

24.11.2020 16:49:21 | Maggiee

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí