Růže Inků

Růže Inků

Anotace: ... ..

nevyspal se dorůžova
unaveně opřel oči o dřevěný kostel
u zuřivého tesaříka je zamkl a šel...
pes utekl

život chtěl
velký sál se stoly

v malém rohu tichá baletka hudební skříňka

tam se setkali
slečna v růžovém
zaměstnané ruce sólem čistých tónů

ulpěl by na rtech snění
hřejivých momentů
malinových doteků
při melodickém rdění i nadkolenním chvění
ale...

...běžela tudy postel pardon
…pes?!

* promiňte!?
* letíte než stromy ztratí přiléhavou sukni?

dívám se na ni zeleně zpod stolů
* daleko vzadu

v malém rohu tichá baletka hudební skříňka
otočila se zády

slečna
asi taky pes

pes mne vede ven

*

* něco chybí k tanci..

… štěstí

...a jak se jmenuje váš strážce prostoru?

* rodochrozitus

dekoltu se zbarvil světle růžový kamínek
tmavším odstínem

...na mou duši?

* oko do duše
okno
* ústa její
ventilek
* a když to kolo není ono
odletí si
* motýlek...

pes nastražil uši a jakoby pověděl...

skoro se našel verš na val mez

tam jsi nechal oči na nádraží
a když ses po listí šel podívat
mohl jsi akorát pohladit rez
kde to viselo...
a těch cyklo stesků...

* rode.. jdeme fí
* tady ten pán má psí

nedbale pohodila ovoněné vlasy
za silný zelený svetr zandala rodochrozit
zaklapaly kotníkové boty

a psí se v touze dívala za fí
i já...dlouze...
...
tak zaleskla se růže inků
schovávaná někam za tu huňatou zeleň
Autor J's .., 30.11.2020
Přečteno 157x
Tipy 12
Poslední tipující: zdenka, jenommarie, enigman, šerý, Psavec, mkinka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

rodo ví...

30.11.2020 15:49:37 | enigman

Líbí se mi to, Dží sí. Jo, pamlsek*

30.11.2020 12:24:14 | šerý

...úsměvidík

30.11.2020 13:21:08 | J's ..

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí