Leč mě

Leč mě

Anotace: ... .. je bělavěji

klidná hřání nemají mne doma
ač blízko ohně
okny mrzne květ
chci dýchat na sklo
ale dech je neznat
i Luna maluje rostoucí stříbrošeď

kým stal jsem se..kým?
na ulici ptám se mlhou políben

jsem ledovatek v ráji dešťovém
daleko od srdcí tepajících vírou
zas a zas pochybuji
a nelze cosi najít
nelze ani za sklem
pohladit mou milou
ač věrně bych šel s ní světem se sluncem

strnule ztišený
pozoruji sníh
zachytává rozbřesky rosných jasů
ty vločky cukrové
pokryjí stopy dní

i hrdličky máje v úsvitech
ptají se zimy na sůl?

pár slzavých stesků
proniklo mezi ledy
a ztišily se stejně

i mně v sivých dlaních
loučily se vody ve zpovědi
v níž není nebe ve dvou
ani ve třech

ba dokonce i přítomnost mi mizí..
že potřebuji sůl
když jsem bez domova
plachý lesní zvěří
majíc vyhaslé skelné oči
a ty živote
že zázraky se dějí?

leč mě
je bělavěji
Autor J's .., 03.12.2020
Přečteno 149x
Tipy 9
Poslední tipující: Isla, enigman, Psavec, šerý, zdenka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

to není leč poslední...

04.12.2020 17:15:44 | enigman

tak je to po rozchodu kdy srdce ještě cítí přesto ví že mezi srdci je jakési ledové sklo proto čeká venku..je lesním duchem čeká jestli bude smět dál jít domů kde je srdce.. ...a díky vždycky mě tvé komentáře potěší jak to vidíš a dodává mi tak zas trochu té naděje

04.12.2020 23:00:49 | J's ..

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí