Ševelení

Ševelení

Anotace: ... ..

Sbírka: Hvězdám Nekonečna

mám vzpomínky
co básník najde po létu
i poetu
jenž mlhavý zná čas

jsem alejemi ztišenými ve světlu
a ty jsi ráda četla
důvěrné je v nás

má první zimy poznávány v rozkvětu
kamínky z výletů
pár škeblí v říčním zlatu

naučné stezky broučků
zelené tričko od pirátů
ba i stesky
mraků
těch šedých desperátů

pár modrých nádraží bedekrů vlaků
pár světlých paprsků tvých not
ahoj z vlčích máků i přichycených bodláků
semínek rostlin k datu
i jmelí
i jmelí...

vše ukryté do skořápek oříšků
čekajících úsměvů
plujících plaménků nachových lodiček

zrcadlících v duších
zda jsme tu
ať nebojíš se
když je vesmír tichý kamelot
ve chvílích očí
tvých básniček...

milá
tebe nosit na rukou
držíce to štěstí
srdce moje
a nebát se v řece kam jej vezme proud
říct svatební přání
zvání do pokoje

až...

… až i tu báseň za ...
mlčel stříbrný hvozd na slzách
když sen
třásl od ostružin
a poztrácel klid
i růži intimit

trn ...že tě nosím
trn ...že jsi mým přístavem
kde nezešeřím k věřím
trn...

později
zahlédl jsem jenom nepatrný svit
v citrínu bez němot

v něm kolikrát jsi dívko culíkatá
hledala ke mně kód

… a dnes kde slunce
obejme rosná vata

zas rozezní se javory
neměj strach
nad vodami zazáří ledňáček

a já tuláček
v tichém naslouchání pokory
smím-li tě zvát
a tvořit doprovod

k vanilkové vůni
k šálkům
k malému stolku se svíčkou u anděla
kde tvůj domov střeží
kde je radost přivítat a žít
milovaná snění

než nás pošlou k bráně z bílého mramoru
i zemětřesní draci
dobouří
a nízko
tak nízko nad vlnami
obzor naděje
mys odpuštění zří
zda pookřeje něha u nebeských peřin rozechvělá

a než nám zazní vesmír ten věčný lodivod

kde zůstaly z milování
při svíčkách

city

mám
vzpomínky
co básník najde po létu
mám poetu
jenž mlhavý zná čas

mám citrín
a ty lístek v zahaleném dekoltu

srdce ti kočka hlídá
že to zas popletu

že život

vím
jsem
pouhým deštěm žesťového blues
mezi písky času

a ty rozdáváš svou niternou krásu
úsměvům sněhových tanečnic

vločky poletují

čirým nebem začne psát slunce svit
a já věnoval
vzpomínkám
barborkám třešňovým
tichou píseň večerní

ševelení
Autor J's .., 04.12.2020
Přečteno 215x
Tipy 10
Poslední tipující: Emily Říhová, Sunny, zdenka, Psavec, Vivien, jenommarie
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí