Milovati

Milovati

Milovati je,
jak tělo bez hlavy mít,
jak duše v podušce.

Ztrácí mlhou,
jakoby mlhou byl.

Milovat celistvost,
je jako milovati bezejmenné.

Proč by miloval,
když cítí prázdno,
láskou nehloubajíc..

Nač milovati,
když rány zraňují,
tupě tupou nenávist,
k něverám šklebíce.

Zdá li za vším stojí cit,
není pocitem vědomí,
je mučedníkem zaskleným.

Mnoho lásek klamalo,
masek vrásek lámalo,
v srdcích uloupených.

Když miluje,
tak stránku po stránce,
ze stran oboustranně.

Pootevírá bolavost,
uzavírá nejtajnější,
a prozíravě mlčí,
v jehňátkách.

Stíny minulosti vrhají,
vržou po zbytek,
do odstínu šedi,
vidno potemněle.

Kdo miloval,
než na první pohled,
svíčkou hřejíce..


Podepsán král,
ve hřívách lvice,
kde loukami žhnul,
rdoucí žhavík.
Autor Dejvis, 07.12.2020
Přečteno 200x
Tipy 9
Poslední tipující: Emily Říhová, mkinka, jenommarie, Vivien, Donne, Psavec, ARNOKULT, Guldrun
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Díky milá Vivien;)

07.12.2020 20:29:16 | Dejvis

Různé variace tohoto slovesa se mi líbí :-)

07.12.2020 19:42:40 | Vivien

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí