Slunovrat na dívčí esenci

Slunovrat na dívčí esenci

Anotace: ... ..

Slunovrat na dívčí esenci
je magnetický kobalt
tak to hochu pobal

cukroví
z cukroví
alobal je v troubě

ataky v prosinci
a já mám jenom glo
glo

Ahoj

Ty dívko
co se potápíš
v nevinných šatech na pláži
vyhlížíš ve vlnách loďku záchrannou

Máš přání na rtech
a tvídoví ohaři
v očích čtou
kam klesají urousaná slídoví
bosá jitra
neznámé víly

chtěly za mořem tančit
odlesky na hladině
až vlnky líbající směle odhalily...

To jen lehce
přizvedla jsi šaty

V nezištném toulání
i moře
malinko
hýčkalo tvůj stín

Zatančit blíž
a beránci skryjí
třpytící ramínko ze ztracených snů

ty šaty tkaly ony a sama jsi mi tleskla o šelest

.

...a vidíš

Dnes mlčí ji
motýli po pláči
na ostrově s krásnou samotou

Dál dívko

Slunce odrážíš
a srdce křídlí srdce kam je zvou?

Pro oceánské oči
jejich konejšivý hlas

mívám teskné odlety k vodě znící

Vzít do nebeských končin
ztrácím zas

a kde už není žádných slov
kde není básní
nevrátí nás

padají oblačné klenoty
jí opalovací krém
zapíjím to parfémem

a stejně ne a ne to léto
ty pecky dešťové

kiosky kde ještě ledové je ledové
a večerní tance dívky ohnivé
všecko jsem to proměnil
v šedivcovo peklo
i to retro
ahoj srdce mi život pobije

Slunovrate
vezmi se do léta
ať jsem trosečníkem
než zmrzlým ztroskotancem bez Jejího světa
Autor J's .., 21.12.2020
Přečteno 143x
Tipy 6
Poslední tipující: Emily Říhová, šerý, Psavec, jenommarie
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tvá poezie je ve formě* Rád jsem si přečetl.

22.12.2020 02:23:28 | šerý

... Její je tak ať nám je dobře..jsem rád...děkuju

22.12.2020 11:06:22 | J's ..

Sny plné sladké chuti po tvé dívce
..ať utěšuje aspoň takto
..tvoje srdce.
Krásné svátky. *ST ;)

21.12.2020 22:02:51 | jenommarie

ano a s Ní šel bych až na konec světa a je po mně veta už bych nepotřeboval psáti jenom najít andělský rým a slunečně s ní do peřin a tam bychom i ty svátky mohli rozveršovati než by přišel sladký *dík

22.12.2020 11:02:22 | J's ..

:) tak **

22.12.2020 13:38:43 | jenommarie

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí