Jen pojď blíže

Jen pojď blíže

Jen pojď blíže, k mé přízně,
nastav dlaň plytkých hebkostí,
pro náruč třených rozkoší,
abych zdvihl zasněné,
a poctil lásku červánků k oblakům.

Srdce chvěje v doušcích,
srdce v srdcích plouží,
srdce denním světlem přisvěcuje,
po minutkách koutků zákoutí,
ze srdce, do nitra bezedností probije.

Jsi blíže duho barev,
blizoučko probarvených vitráží,
kde jsi ustanula v kostelních věží,
zvonem, po vlnkách zvoníc,
do daleko nedalekých stuh výkrajů planin.

Cítím mámivé podnože odrůd,
co zakrsle vzrůstají z půd,
a chtějí v jabloních nasládlých znít,
na souznění korunních prstenců,
ve smaragdozlatavém podlistu žílek,
k třejícím žízním.

Blizoučko kropenatá beruško,
slétla jsi z paprsčitých přívěšků,
ve vlasech spletla mi vřetené,
a věnečkem z kaštanů si všelásku stvořila,
ve všehomíře blanitého kořínku,
co polekal postoj,
a upadl v mdlobách rozjitřelých jitřenek.


Omdlívám z té viny,
sklípků láhví i vinic chutí růžových,
a zapřísáhám věrnost,
ke větrným příslibům líbeného,
kde slůvka ověnčení mihnou mlhu slok,
po románků romantických zdarů,
co odloučím se, ze svých stok.



Zdař Bůh,
Má milovaná.
Autor Dejvis, 10.01.2021
Přečteno 170x
Tipy 8
Poslední tipující: Emily Říhová, Vivien, Tomcat, šerý, Psavec, Isla, mkinka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Díky moc:*)

10.01.2021 16:33:59 | Dejvis

Plná chuti, zalité sluncem je tvoje báseň. Hezký se mi četla.

10.01.2021 13:59:50 | Isla

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí