Cesty deště vdovy

Cesty deště vdovy

Anotace: I když ztratíš svoji lásku, máš právo být znovu šťastný(á)

Nový den započal divně, nejprve stmíváním.
Radost se změnila, skončila záhy, sténáním.
Cítí se divně, nemůže plakat, má na prsou beryl.
Tvrdý, cizí předmět, který tam předtím nebyl.
Je tak hluboko, že působí ukrutné trápení,
kdo jí teď pomůže, kdo nabídne souznění?

Je sama, úplně sama, oheň ji sžírá,
ze srdce prýská žal, kamení, síra...

Zatoužila běhat sama venku skrápěna letním deštěm.
Stoupla si na dvorek, padají kapky, prosí : „Ještě...“
Zvedla pomalu obličej, potichu vzlyká, slza už padá...
Pomalu se mohla zvolna nadechnout, bezmoc uvadá...
Splynula s čistým vlahým vzduchem kolem sebe,
polkla, nechala déšť stékat po tvářích, pláče nebe.

Nechce být sama, voda laská její uši,
je balzámem na ránu, spálenou duši...

Požár se musí uhasit, začaly padat trakaře – začalo lít,
Rozevřela ruce, zvedla je dlaněmi vzhůru, může už žít?
Zadunělo vzdálené hřmění, třese se pocitem blaha,
Je spjata s přírodou, čistá od smutku, úplně nahá...
Měla černé šaty, rozpustily se, odpluly s vodou,
zármutek odešel, může teď dýchat, není už vdovou...

Není už sama, úplně sama, déšť oheň zhasil.
Teď už je čistá, od smutku čistá, má mokré vlasy...
Autor Pajus83, 18.01.2021
Přečteno 203x
Tipy 7
Poslední tipující: Emily Říhová, Amiradi, jenommarie, mkinka, Z nitra
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Nové začátky
..začínají v duši
a probudit ji opět k životu
dá velkou praci.*:)

18.01.2021 20:00:50 | jenommarie

Přečetla jsem jedním dechem,
hluboký zážitek měla jsem :o)

18.01.2021 00:09:11 | Z nitra

Těší mne, co jsi prožila, múza ve mně opět ožila :)

18.01.2021 00:23:44 | Pajus83

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí