Milován byl a třebaže

Milován byl a třebaže

Milován byl,
ospalou hlínou křepčí.

Milován nyní a třebaže,
cestou zbloudilou leká.

Zamiloval se,
brýle zčernalé polepil.

Milujeme,
abychom žili,
sténáme,
když odmilujem.

Elektrizující výboje,
do schodů z želez,
náruživě smyčce stahují,

mandragora léčí shrzené.


Milovati,
smiluj se a zamiluj,
přese všechno kalení,
čti mezi řádky bedlivě,
a začteš,
v síti oka rybu,

vláknem lnu nejpravdivějším.


Cit kraluje,
i kloubami vrzá,
kolikou medovice,
průpovědí,

čímsi pocitem mnoucí...
Autor Dejvis, 28.01.2021
Přečteno 145x
Tipy 7
Poslední tipující: jenommarie, Psavec, petrzal, mkinka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí