Láska lásková

Láska lásková

Láska lásková,
v lásce vrtochy snědla.

Mocenská k moci,
a láska hranice nemá.

Lásky protikladem,
otázky žihadélek kladem,
po rozmanitosti symbolů a záhad,
podnapilé nefalšovanosti.

Metaforické smysly,
žadosti chtivé,
hoří v údolí bobulí,
nešťastně šťastných milenců,
inkognito, pokrokem nevstupovat.

Pravá k pravé,
lodě vylodí truhlu,
oceánů i rudých moří,
kde výboj spoj zapojí,
systémem oběhů,
kolem slunečních výběhů,
se srdce k srdci,

Ona a On,

klasicismem,
po románu osvítí.


Láska filosoficky marná
Lásky kazem trýzněné
v lásce mystérium

při skřehotajícím umlčení,

se Všeláskami,

šachu matu,
olalá,

odevzdáním srdcí,
né a né,

nezavděčíme.
Autor Dejvis, 31.01.2021
Přečteno 175x
Tipy 7
Poslední tipující: Emily Říhová, Vivien, enigman, mkinka, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Mnoho podob:*))

07.02.2021 08:46:32 | Dejvis

.. a hle, Láska stokrát jinak ..

06.02.2021 22:14:37 | Vivien

Není i je..

31.01.2021 17:43:48 | Dejvis

láska není marná...

31.01.2021 16:50:48 | enigman

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí