Krutý žert

Krutý žert

Podstata bytí,
zdá se teď zbytečná,
mám-li já žíti,
a býti statečná?
Neb schovávat se za vinou,
za smutkem a strachem,
být spouštěčem, být lavinou,
být vrahem.
Život je skořápka,
bez Boha, bez lásky,
a je tak křehká,
bez smutku, bez ran, bez krásy.
To Ty jí dáváš váhu a rozměr,
vdechuješ city a liješ pot,
zaséváš bolest do děr,
a doléváš léčivý mok.
To Ty jsi strůjcem citů,
ač oklamat je lze,
jsi věřícím z mýtů,
a dítě hvězd.
Jsi ten, kdo raní i zhojí,
jsi prostor a čas,
ten, kdo osud zvolí,
ten nejvyšší hlas.
Pověz mi, řekni mi,
chápeš li můj verš,
stojí to za dojmy, pocity, trápení?
Když život je jen krutý žert.
Autor Kakofonie osudu, 26.02.2021
Přečteno 163x
Tipy 5
Poslední tipující: Emily Říhová, mkinka, Rozmarýna
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Velmi dobře vypsaná bolest.Také mě hodně oslovilo.

28.02.2021 19:16:09 | mkinka

Tohle mě hodně oslovilo. Nádherný. :-)

26.02.2021 11:23:05 | Sajlík

To mě moc těší. Děkuji:-)

27.02.2021 14:13:26 | Kakofonie osudu

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí