Vrať Mě

Vrať Mě

Anotace: ... ..

na horách se usmívali
padal sníh a my malí
ve vločkách se schovávali
sněženky se strachovaly
děti děti prochladnete

odešlí z divokých vřeten
ty šťastná vesna jabloňová
snem v ulicích
před školou květem
sluncem jsem ti namaloval
rovnici májových neznámých

můj letní anděli
vrať mě vrať mě
kde jsme se viděli
vrať mě
vrať mě
kde růže rozkvetly

můj anděli světlý


na louce
v trávě zelené
spí jarní květy petrklíče
ptačí zpěv
sní o princezně
mlhavé nebe křísí lvíče

jaké jsou světy třešňové
pod nimiž dívka churaví
v první den
noci májové
jen květů vůně
ona ví...

vrať mě
můj letní anděli
vrať mě vrať mě
kde jsme se viděli
vrať mě
kde růže rozkvetly
vrať mě
vrať mě
můj anděli světlý

napověděl by dívčí smích
věnován do světů zněžnělých

lev chtěl znát tvé prameny
ty najít tiché mámení
a tak nás vedl smutek domů

radost že zněla jen v jitřním tónu
v parcích na lavičkách
unášena šeptem jeřabin

v kouzelných psaníčkách
našly nás
a z nebe sněžilo...

vrať mě vrať mě
srdce příteli
vrať mě
když je nechtěly
vrať mě vrať mě
slzy
c'est la vie

sbohem lví princi zítra hoj
šeptala jsi k srdci
odemkněte
lev běžel k tobě lesem z hor
a v závějích stopy snů kde jste
s nadějí a v ní i ty?

já nechtěl říci ti
vločko bílá opustím tě
že ty bys roztála
proto zázrak jak malé dítě
čekávám
kdy přijdeš
a pak zimou pršívá
neboť srdce slzívá
žes jinde...

můj světlý leone
vrať nám to slunce úsměvů pro šťastný den
to léto
v němž přicházím volná
dýchající na svobodě
jak ještě dlouho
mám nechat sněžit
svůj život v kleci roztřesen
jak ve střepech žalu zavřený anděl
dotekem ve sklu kde růže rozkvetly mrazem
kde z toho srdce usedá

vrať mě...
Autor J's .., 02.03.2021
Přečteno 214x
Tipy 11
Poslední tipující: Emily Říhová, enigman, šerý, jenommarie, Psavec, mkinka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

... jsi ve formě*

03.03.2021 01:18:33 | šerý

Vrátit tě do okamžiku
...chvění
**kde začal příběh toho dění. *ST :)

02.03.2021 20:53:14 | jenommarie

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí