Záblesk před koncem

Záblesk před koncem

Když hledím na nebe,
poseté hvězdami,
Ze slz mých v jezeře,
Tvůj odraz spatřuji.

Slepým již dávno jsem,
ze srdce krvácím.
Na moji šedivou,
tvá čistá duše vrhá stín.

Doufal jsem na zázrak,
ten hledej v pohádkách...
láska je tichý vrah,
skrýval se v jitřenkách...

Jednu z těch jitřenek,
Viděl jsem padati,
Dal jsem se na útěk,
snažil se chytit ji.

Nehleděl pod nohy,
střepy teď vybírám,
z jitřenky na duši,
zbyl mi jen tmavý šrám.

Šrám splynul s dalšími,
okamžik s věčností.
Chtěl jsem Tě zahrnout,
Pomněnko, něžností.

Můj život byl jen hloupou hrou,
Pod ledovou krou,
zavřela hladina,
navždy duši mou.
Autor Lišák, 09.03.2021
Přečteno 200x
Tipy 2
Poslední tipující: Emily Říhová, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí