Terč a šipky

Terč a šipky

Anotace: ... ..

úsvit větší ten den
a němoty obcházejí máj
už jsem chvíli menší jen
mozková mlha padá na měsíční korálek perletí
na stěně hází třpytky
svitky na vlasci pestré nitky
říkám jim hvězdy
ale je to jen terč a šipky

už jsem chvíli < jeden
zrnkem strachu v >< - přesýpacích ach
že až svou jehlicí osvobodíš krásu vonných vlasů
budu něžný vězeň
a rozprostřu si tě sytě v sítě na lince
ale je to jen terč a šipky

v kuchyni odklikneš mě > nezamýšlenou
pro život zvětšující se melodií zpomalenou

a pak chvíli chutnáš chlebem
chvíli kůrky krájíš na kostičky
hodíš je na olej
kde zpěněné cibuličky
bloumají co bezmasý ve tvých minutkách>

býval jsem sir?
zatímco jsi čarovala ve svém království
s porcelánem po mamince

tvůj taťka kdysi věnoval se dýmce
a chtěl zabloudit jako vždycky do hospody
nacházeje terč a šipky

„dámy méně jedí
hospodařit lépe vědí“

a já mám trezor na
whisky
trefila bys moje roky
vedle minulého nebe z něhož prší
zas dávám déšť na deštníky
ale je to jen terč a šipky
.

: < mami
vedle je sýr
roztéká se
prská na mě sůl >

* > nakaženy smutkem každá máme terč a šipky <

: < zháším ráno svíčky
hladím dřevěný stůl

a plaménky slov jasné
mění nás ve dlouhé tmavé stíny >

...

chvíle chutná chlebem
chvíle kůrky krájí na kostičky
než nám oheň zhasne

poslyš co si to tam šeptáš k fotce?
pojď si zahrát ...

ale slečna kaboní - pro porcelán chci poličky a místo vaření jezdit na koni

máš to
na anglický
a pak
vím co chceš říct
Autor J's .., 14.04.2021
Přečteno 130x
Tipy 11
Poslední tipující: jenommarie, Iva Husárková, Vivien, šerý, Psavec, mkinka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Sire..kůrka má barvu
šlehanou po ohni
..honem honem
..už je to trochu spálený
Och to je krásy:)). *ST
Tak ať se ti hlavně daří;).

15.04.2021 09:59:10 | jenommarie

Já chci říct, skvělé čtení ...

14.04.2021 22:17:52 | Vivien

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí