Dívčí Sen

Dívčí Sen

Anotace: ... .. zatraceně sám i na svůj život..

hej hou
hej hou
hejhou
jak je
dole
tak marný
srdce
mělo

dívčí sen

že budu tvým obrazem
že se dotknu ve tvé zemi
jak muž se dotýká ženy

stála chvíli údivem
popřála i hezký den
v kostele sten rosil flétny
abych zůstal až se setmí

jenže žal je mocný král
kdo jej zná
mě zakuckal
lad mizel jak stín mizí ve tmy
běž iluzí
jež zlům jsou dětmi


hej hou
hej hou
hej hou
jak je vole
tak marný
srdce
chvělo

dívčí sen

tichým pláčem tíhy jmen
uvrženo do zatmění
hledá světlo dál básněmi

obraz je už z rámu pryč
zůstal v slzách lásky chtíč
jak veršovaný telegraf
básník zlostí ducha blaf

že jsem hejhouž dál a dál
ozón jiskrám nevznikal
srdce pělo
dívčí snění
jenže žal je mocný král
a já se žením vzteky pěníc
Autor J's .., 23.04.2021
Přečteno 272x
Tipy 5
Poslední tipující: Frr, Iva Husárková, Marten
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí